dinsdag 16 juli 2013

Aangekomen in Ukunda! (16/07)

Na een lange reis zijn we eindelijk aangekomen ;D. Het vliegtuig was een luxe met veel plaats en iedereen  had zijn eigen schermpje met een afstandsbediening waardoor we uit vele film en verschillende soorten muziek konden kiezen! Maar toch is er van slapen niet zoveel in huis gekomen, niet zoveel als nodig was. We kwamen juist op tijd toe in de rainbow appartments  om van een leuk ontbijt te genieten J onze koffers gingen zonder ons verder naar de vrijwilligerswoning en wij gingen daarna door naar het schooltje.

 Daar stond ons een geweldig welkom te wachten… De kinderen hadden een haag gevormd waar wij doorheen moesten lopen. Nadien werd er speciaal voor ons nog gezongen en gedanst. Mary, ons sponserkindje was ziek, maar we hebben wel Adlaid, Phoebe en hun zusje ontmoet, de sponserkindjes van mijn mama (Sien).
Nadien zijn we nog achter een paar dingen geweest, zoals internet en een Keniaanse gsmkaart xd.  Daarna hebben we nog een lekkere dawa gedronken (cocktail van rum, honing en limoen) met het rainbow team :d. Uiteindelijk hebben we nog een rondleiding in het schooltje gekregen van Fatima. In alle klassen werd er nog eens gezongen en gedanst voor ons! Het was dus een hartelijk welkom!!!

We hebben ook al slecht nieuws gehad. De moeder van Rahema, het sponserkindje van Ingrid, is deze week overleden. Zij was al een lange tijd zwak door tuberculose en aids… Door de medicijnen die ze kreeg, kwam ze er altijd opnieuw boven op, maar blijkbaar is dat deze keer niet gelukt. Ze is gisteren begraven en Ingrid vind het spijtig dat ze de begrafenis net gemist heeft. Rahema en haar zusje waren vandaag wel op school, we hebben veel bewondering voor hun kracht, ze hebben net hun moeder begraven en nu gaan ze al door met hun leven.


Nu zitten we op ons gemakje in de veranda van ons huisje. Straks moeten we nog een paar foto’s doorsturen die we getrokken hebben van kinderen en hun brieven. We hebben geluk, Diane en Ellen zijn zo lief om vanavond voor ons te koken! En daarna willen we vroeg ons bedje induiken, het zal nodig zijn. Morgen hebben we al een vrije dag. We moeten inkopen gaan doen, want dan is het onze beurt om voor alle vrijwilligers te koken en voor de rest gaan we vooral genieten!

Vermoeide en zonnige groetjes van Barbara en Sien.



1 opmerking: