maandag 22 juli 2013

Weer een dagje op het schooltje! ;D

Vandaag hebben we weer in het schooltje gezeten, het was zalig om al die gezichtjes terug te zien! En ik begin al gezichten te herkennen, ik ben er trots op ;p Omdat de teacher van KG III afwezig was, hebben we eerst samen met Diane in de klas gestaan en hebben we een lesje Engels en rekenen gehad… Hier kunnen ze in het derde kleuterklasje  al genoeg Engels om ons te verstaan als we lesgeven en leren ze al optellen en aftrekken enzo! Iets voor de 2e break was de leerkracht terug en dan zijn we verhuist naar KG I, waar we creative gegeven hebben. we hebben voor elk kindje twee mannetjes uitgeknipt die elkaars hand vasthouden en die hebben ze mogen beplakken met bolletjes crepapier. Het ging traag, maar de kindjes vonden het heel leuk, volgens de leerkracht ;p het is wel moeilijk communiceren, maar voor kinderen van 3jaar, die thuis Swahihi praten, verstaan ze toch al veel Engels!
Na de lunch hebben we in class 3 gestaan en hen geholpen met wiskunde en Engels. Dit vind ik (Sien) het leukste klasje. De leerkracht geeft heel goed les, de kinderen doen hun best en zijn ook niet zo rumoerig ofzo, ik vind het heel prettig om daar te staan. We hebben weer vanalles verbeterd en daarna hebben ze hun maaltafels geoefend via een memoryspelletje. Dat hadden ze nog niet veel gedaan om zo speels iets in te oefenen. Je had ze zien moeten glunderen terwijl ze met het spelletje bezig waren!

Na het schooltje hebben we ons gehaast naar Suzie om vlechtjes in ons haar te zetten en nadien zijn we nog gestopt bij het naaisterke om een nieuwe pull te maken voor Mary. Er was even een misverstand, de naaister dacht dat het om een volledig uniform ging, maar uiteindelijk hebben we toch alles kunnen uitleggen. Mary haar uniform was nog goed, er zaten alleen gaten in haar pulletje, dus dat was wel aan vernieuwing toe. Uiteindelijk zijn we meter nog gaan bezoeken en hebben we haar mee naar huis kunnen nemen! dat was echt een fijne afsluiter van een leuke dag!! Morgen gaan we op safari, dus als we woensdag internet hebben verschijnt daar een groot verslag van ;p







1 opmerking:

  1. Hey Sien en Barbara.
    Leuk om jullie ervaringen te kunnen lezen!
    Het is daar precies nogal de moeite.
    Veel plezier nog!!
    Groetjes aan Meter en wenst haar ook heeeel veel beterschap.

    Ruben

    BeantwoordenVerwijderen