dinsdag 30 juli 2013

Onze laatste dag... ;(

Dag 15: de laatste dag…
Vanochtend werden we wakker en het eerst waar we aan dachten was: ‘Het is de laatste dag ;(‘. We hebben weer de hele dag in class 3 gezeten en vooral examens verbeterd (zelf het examen Swahil!) en het lezen van Engelse woorden afgenomen J Ik(Sien) ben eventjes weg gegaan uit het schooltje om samen met Ingrid naar de winkel te gaan, zodat Fatima vanavond kon koken voor ons. Onze dag zat echt propvol. Tijdens de pauzes moesten we naar het naaisterke om onze broeken op te halen (die we direct gaan aandoen voor op het vliegtuig) en de pull die we voor Mary besteld hebben is missing… De naaister beweerd dat een meisje die pull al is komen ophalen, maar Mary is er nog niet achter geweest. Hopelijk raakt dit vlug opgelost, want we hebben die pull wel al betaald ;p Tijdens de lunch zijn we dan nog kleertjes gaan uitdelen in het dorp en zijn we achter fruitsap gegaan om onze klassen te trakteren J We waren net op tijd terug om nog een hap in onze mond te steken voor de lessen opnieuw begonnen.

In de namiddag hebben we eerst in KG III iedereen op fruitsap getrakteerd J de kindjes waren er heel blij mee. Er waren wel al twee kindjes die de ramadan volgden, dus voor hen hebben we het meegegeven in een flesje. Ik vind het derde kleuterklasje wel heel jong om de ramadan al te volgen, hoor! Zouden die kindjes echt al weten waarom ze vasten? Daarna hebben we nog een paar examens verbeterd voor we de fruitsap ronddeelden in Class 3. Dat vond we de tofste klas, ook omdat we er het meeste instonden. We hebben samen met hen nog gezongen en daarna nog een paar zotte foto’s getrokken. Verschillende leerlingen zijn ons komen zeggen dat ze ons gaan missen, zo lief!

Uiteindelijk was het dan tijd voor ons afscheid in het schooltje… Dat is altijd een heel emotioneel moment, alle kinderen zingen dan voor u en we hebben verschillende tekeningen en bieven gekregen. Onze brieven gaan we pas openen in het vliegtuig, dan hebben we iets om naar uit te kijken ;) Als verassing voor Ingrid zijn de acrobaten nog komen optreden in het schooltje, het was echt heel spectaculair! De meeste kinderen hadden zo iets nog nooit gezien en je hoorde veel kreten van verbazing! We zijn nog mee gegaan naar Adlaid haar huisje om de nieuwe vloer te bekijken J onderweg naar daar waren we met een hele groep kinderen van het schooltje en hebben we nog verschillende liedjes gezongen, echt tof! We hebben daar ook nog een paar kleren uitgedeeld en nog een paar mensen heel gelukkig kunnen maken. Afscheid nemen van dat gezin vond ik heel moeilijk! Phoebe was zelfs aan het wenen toen we dag zeiden ;s We gaan alle mensen hier zo hard missen!

Fatima heeft nog een lekker typisch Afrikaans avondmaal voor ons gemaakt met chapati’s. en daarna moesten we ook van haar afscheid nemen. Er zijn nog verschillende mensen dag komen zeggen en ook Steve, een jongen waarmee we uit zijn geweest, had speciaal Kim gestuurd om afscheid van ons te nemen! Alle mensen zijn echt super vriendelijk, ik zal ze allemaal echt missen! Dat wordt dus een zwart gat zodra we landen in België ^^ We hebben al aan verschillende mensen beloofd dat we contact gaan houden via fb of mail J Nu is al ons eten uitgedeeld, de koffers zijn bijna helemaal gepakt, het begint een beetje door te dringen dat we echt weg gaan… Ik ga me nog douchen en dan bedje in, want om 2u vannacht komen ze ons al ophalen. Tot in België!

Om toch een beetje positief te blijven denken:
5 dingen die ik niet ga missen aan Afrika: (Sien)
   De mieren die altijd op ons eten zitten, of op het aanrecht/de tafel/ de wc/ …
   Alle insecten die hier 5x groter zijn dan in België
   Gasten die u aanspreken op straat om iets te verkopen en op u gevoel inwerken
   Dat het al donker is om 6u30
   De Franse toiletten
5 dingen die ik niet ga missen in Afrika: (Barbara)
   De mieren
   Kenianen die iets willen verkopen
   De verkopers die inspelen op je gevoel zodat je een schuldgevoel krijgt
   De Franse toiletten

   /








Geen opmerkingen:

Een reactie posten