donderdag 25 juli 2013

Dag 10 :
Vandaag zijn we in het schooltje gaan helpen. Eerst hebben we in class 3 geholpen met Engels en wiskunde. Achter de break zijn we in KG 3 gaan helpen. Ze waren herhalingsoefeningen aan het maken want ze hebben volgende week examens. Dus we moeten morgen extra genieten, want het is waarschijnlijk de laatste dag dat we de kinderen echt nog kunnen helpen in de klas! Het verbaasd ons toch elke keer wat de kinderen al kunnen. Ze kunnen al op en aftrekken terwijl ze nog maar in het derde kleuterklasje zitten!
Daarna zijn we terug naar class 3 gegaan om te knutselen. Ze hebben mannetjes versierd, die we ook al in KG 1 gemaakt hebben, maar natuurlijk op een andere manier . Als die klaar waren hebben we ze op een blad geplakt, en heeft de leerkracht alle bladen omhoog gehangen in de klas. Echt heel tof om te zien. De leerkracht zei tegen ons dat ze zo nog vaak aan ons gaan denken, lief he! Daarna hebben we ze ook het liedje soft kitty aangeleerd met een paar bewegingen. J Dan was het tijd voor te lunchen. De laatste 2 uur hebben we de kinderen van class 3 LO gegeven. Onder andere het spelletje Ninja, pot pot piano, happy fish en name ball. J De schooldag zat er alweer zeer vlug op. Het was echt een heel gezellig dagje, we beginnen meer een meer een band te krijgen met de klassen waar we instaan. Het is echt super als de kinderen u tijdens de pauze of na het school begroeten met een warme ‘Jambo teacher!’ Ze hebben Barbara zelfs al een paar keer aangesproken met haar naam als we passeren in het dorpje.

Na de schooluren zijn we een voedselpakket gaan kopen voor on sponserkindje en haar huis gaan bezoeken.  We hebben haar en nog twee andere kinderen meegepakt met de brommer. Normaal doet ze er 40 minuten over om van haar huis naar school te gaan. Eerst moet ze lang stappen dan neemt ze een matatu ( minibusje) en dan moet ze terug stappen voor ze op school aankomt. Mary woont in een stenen huis en ze heeft zelf elektriciteit..  Al die stenenhuisjes vormen samen een cirkel, een soort commune eigenlijk. Heel leuk  om te zien. Haar moeder gaf ons een heel hartelijk gevoel, ze was heel blij dat ze ons zag en vroeg direct naar Chloë. Dus Chloë, je hebt vele groetjes van mary haar moeder!  Mary heeft het dus wel beter dan die in het dorpje van de Rainbowschool. Hier zijn alle huisjes van hout en hebben de meeste niet eens een vloer. Als het zoveel regent als het de laatste dagen gedaan heeft, moet hun huisje echt een modderpoel worden, denk ik… Ik kan niet geloven dan hun dakjes (gemaakt van een soort bladeren van bomen) waterdicht zijn… Zelf in class 3, in het schooltje, waar een dak van aluminium platen op staat, drupte het een beetje binnen. Maar het heeft ook heel veel geregend vandaag. Het is in België dus waarschijnlijk veel beter weer dan hier ;o Ik hoop dat de zon vlug terug gaat schijnen, ik begin hem al te missen! Groetjes, Barbara & Sien






Geen opmerkingen:

Een reactie posten